Boeken

HOUTFABRIEK

In het bos stikt het van de bomen – óver bos en bomen barst het van de misverstanden. Zoals: bomen kappen is slecht voor klimaat en biodiversiteit. En: er gaan steeds meer bossen verloren. Of: holle bomen zijn bijna dood.
HOUTFABRIEK rekent op luchtige wijze af met misverstanden. Wat overblijft zijn de nuchtere feiten. En een tomeloze liefde voor onze onuitputtelijke houtleverancier.

 

 

 

 

Het volledige boek gratis online: houtfabriek.nl

Hier als boek te bestellen € 18,50

176 pagina’s, geïllustreerd

uitgave november 2022

ISBN 978 90 825985 0 6

 

 

 

Anderen over dit boek:

Arno Willems, rentmeester Kroondomein Het Loo:
Simon Klingen gebruikt de vele misverstanden die er leven over bos als kapstok voor een helder en genuanceerd betoog. Hij kent het bos door en door, én hij luistert naar bosbezoekers. Aanbevolen leesstof voor iedereen die iets van bos vindt.

 

Frits Mohren, hoogleraar Bosecologie en Bosbeheer WUR:
Over bos en bosbeheer bestaan veel meningen en beelden. Dat is mooi: er is veel belangstelling en betrokkenheid. Daarbij is het goed om zin en onzin te onderscheiden. Dat is wat er in dit boek gebeurt. Zo komen we tot begrip, dialoog en goed bosbeheer.

 

 

 

 

Zeven vragen over BOS en KLIMAAT

In Zeven vragen over BOS en KLIMAAT beschrijft Simon Klingen de rol van bos bij het tegengaan van klimaatverandering. Het is complexe materie. In de berichtgeving hierover is veel verwarring en bestaan er misvattingen. Veel vragen kennen bovendien geen zwart-wit antwoord – zoals over biomassastook, ontbossing ten behoeve van heidevegetaties en meer met hout bouwen als remedie tegen klimaatproblemen. Daarnaast zijn er hoge verwachtingen van nieuw bos.

 

 

 

 

Het volledige boek gratis online: bosenklimaat.nl

Hier als boek te bestellen € 15,-

120 pagina’s, geïllustreerd

uitgave september 2020

ISBN 978 90 825985 2 0  

 

 

 

Anderen over dit boek:

Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer:
Na Twaalf boslessen opnieuw een helder boekje van boskenner Simon Klingen. Prettig geschreven en inspirerend voor iedereen die om bos en klimaat geeft.

 

Marjan Minnesma, directeur Stichting Urgenda:
Zeer informatief boek. Heel nuttig, vooral in deze tijd met veel meningen. Ik heb het in één keer uitgelezen.

 

Hank Bartelink, directeur LandschappenNL:
In een pakkende schrijfstijl neemt Simon Klingen je mee op een lichtvoetige maar professionele reis langs bos en klimaat. Nooit belerend, wel prikkelend, en altijd goed onderbouwd. Hij geeft inzicht in de actuele discussies en dilemma’s. Een aanrader.

 

Guido van der Werf, hoogleraar mondiale koolstofcyclus, VU Amsterdam:
Bomen spelen een belangrijke rol in de koolstofcyclus en het klimaat. Simon Klingen brengt de gecompliceerde en soms gepolariseerde materie terug tot goed leesbare en feitelijke essentie. Wijze lessen voor iedereen, van leek tot expert.

 

 

 

 

Twaalf boslessen voor inzicht in bosbeheer

In Twaalf boslessen beschrijft Simon Klingen luchtig en inspirerend het werk van een bosbeheerder. Wat doet hij of zij, wat valt er te kiezen en hoe beïnvloedt dit het bos? Hoe groeien bomen en wat is het effect van houtoogst? Maar ook: hoe ziet een onbeheerd bos eruit? Niet alleen het vak van de beheerder, ook het bos gaat voor de lezer meer leven.


 

 

 

 

Het volledige boek gratis online: boslessen.nl

Hier als boek te bestellen € 13,50

96 pagina’s, geïllustreerd

uitgave 2017 / vierde druk oktober 2020

ISBN 978 90 825985 1 3

 

 

 

VAKBLAD NATUUR BOS LANDSCHAP:

‘Soms besef je pas bij het verschijnen van iets dat er behoefte aan is. Dit waardevolle boekje verdient zijn plaats op elke beheerderstafel en in elk bezoekerscentrum.’